Kraljica na snijegu s kraljem na marcipanu
Zdenko Padjen
Counter

On Line posjeta
Brojač posjeta
164389
Blog
srijeda, srpanj 15, 2009

montcourt mathieu 5Blaž Kavčič - Poertschach, may 2008

Bila je subota, 27.06.2009. U Rijeci, na igralištu TK Kvarner, va Marčeljeve Draga, samo 200 metara od kuće, naše proslavljene Janice Kostelić, igrala su se popodne, dva polufinalna susreta RIJEKA Challenger!

Iz svoje Opatije, morao sam ujutro skočiti do Pule, gdje su me pozvali organizatori najvećeg hrvatskog šah turnira ( 298 šahista) PULA OPEN-a, na zadnje kolo! Oko podneva gotova je reportaža, ali kao stručnjak za šah, skijanje i gastronomiju, moram skočiti, do pješčane uvale, do 2 razvikana restorana, VALSSABION, i VELA NERA, prijatelja mi Dušana Černjula! Tamo sam zaglavio na novim jelima, sicilijanskoga kuhara kojeg je angažirao za ovo ljeto!!

montcourt mathieu 4Prvi set Montcourt-Kavčič.

Djevojka, Jennifer Dumont, sjedi u drugom redu, kod stupa( iznad fotografa) u kratkim hlaćicama!!

Kao luđak, ganjam svoj nemali auto, po istarskom Ypsilonu, direktno na tenis terene!! Stižem na drugi polufinalni susret, drugi nositelj, Parižanin, Mathieu Montoucrt ( stan mu je samo 300 metara od Rolland Garrosa) i najbolji Sloveenc, Blaž Kavčić!!

montcourt kavcic
Pogledam semafor, i nikada to neću zaboraviti. Francuz vodi 3:2, a onda Blaž dobiva nevjerojatnih 12 poena za redom, i povede s 5:3.
Pa to si niti uberman Federer ne može priuštiti!! 12 poena za redom!! Mislim si, kakvu sam mu ludu sreću donio ( ionako stojim sam, kod bočnog semafora, na toj strani samo nas 3 fotografa!!). Montcourt gubi taj i drugi set, s 6:3. Susret je jednom, ili dva puta, prekidan zbog kiše! Vlaga se mogla nožem rezati!! Sve bi to bili neki ZNAKOVITI PREDZNACI.


U pauzama zbog kiše, prekrasna djevojka grli i umiruje Montcourta! Mislim, ne moraš biti nogometaš, fudbaler, da imaš ovakvu djevojku!! Niti ne slutim da su ovo zadnji dani Montcourtova mlada života, a još manje, da ga je ATP ssupendirao s 5 tjedna neigranja, zbog nekog starog grijeha u mladosti, kad se kladio, ali ne na svoje susrete, pa kaže da nije uložio više od 3 USD po susretu!! Strašno!! Još su mu izbili 12,000 EUR kazne. Nisam čuo da je kažnjen Davidenkov manager, koji je vlasnik 2 luksuzna hotela u Poertschachu ( mjesto ponosa hrvatskih nogometnih funova 2008).montcourt mathieu 1Montcourt čestita Kavčiću!! Ovo je njegov zadnji susret! 60 sati kasnije, umre!!! GROZOTA!!
Montcourt je cijeli susret bio izuzetno nervozan, stalno je nešto pričao s publikom koja mu je išla na živce! Kako nisam stručnjak za tenis ( i ovaj vikend, za grandiozne pobjede Hrvatske nad USA, u Poreču, ispričao sam se teniskom magu, genijalcu, Nevenu Bertičeviću, kao skijaški ekspert jer me ne vole u tenis krugovima) , nisam sasvim siguran, kad je Kavčić 2 puta probio Montcourta na mreži, što je bilo, dok je pubilka oduševljeno vikala, a Montcourt vikao '' MISTAKE, MISTAKE !!''.

Susret je završio i ne slutim da taj momenat, jedini hvatam povijesnu fotografiju rukovanja! Montcourt prilazi Kavčiću na klupi i nervozno, ali kontrolirano, želi započeti svađu! Pita '' is this your family clapping against me? '' I Kavčić kaže da. Da to sve pokratim, Kavčić se čudi, jer tako bi i u Roland Garrosu pljeskali njemu. Mathieu , za kojeg niti ne znam, da je svjestan da je odgirao zadnji teniski susret za slijedeća 2 mjeseca ( suspenzija), ali ne i zadnji svoga života, kaže na odlasku Kavčiću '' You know, I am thinking very, very much about your family!!''montcourt mathieu 3

Samo 64 sata kasnije, svi se tresemo od nevjerice!! Mathieu Montcourt, starog samo 24 godine, mrtvog je našla djevojka, Jennifer Dumont, ( koju smo vidjeli u Rijeci) ispred svoga stana!! Počinju neukusne asocijacije na nedozvoljena srestva, koju službena obdukcija demantira!! Umro je od srćanog udara!!
Vi, BUDALE, koje ste tako surovo kaznili ovoga mladoga dečka, nosite do kraja života, svoj ''KRIŽ''. Jer i moj kolega, Zlatko Horvat, iz NOVI LIST, slaže se da je Montcourt bio strašno nervozan u Rijeci! Tada nismo znali za suspenziju, nakon mini grijeha, od prije 5 godina?? Kad je imao svega 19 godina!

I dok se Montcourt, koji se tako surovo preselio na drugi svijet, uz bolni medijski vrisak, Rafaela Nadala, koji ga naziva '' prijatelj iz pionirskih dana'' te je stavio crni flor na svoju web stranicu, s druge strane, Blaž kavčić, u pobjedi nad Montcourtom, piše slovensku tenisku zgodovinu ( povijest). Na dan 13.07.2009., on je 139 tenisač svijeta. Što nikada nije uspjelo niti jednom Slovencu!!


poertschach 005

U srijedu, za Rijeka Challenger došao ga je pogledati i direktor ATP Umag, Slavko Rasberger
. U Poreču, za DAVIS CUP, pitam 2 vrsna novinara, za Kavčića, oba kažu, '' Mali vodi 2:0, ka WILD CARD Umagu, vjerojatno!! Još par dana treba pričekati! Sjećam se, kad je Slavko Razberger, neke 2005 godine, žalio da nema jačeg Slovenca kojem bi dao WILD CARD?! Sad ima, a kako je Slavko ipak veći manager, nego umaški susjed mu, Lino Červar koji je ipak političar, to se nadamo, usprkos očajnim bilatralnim odnosima, Slovenije i Hrvatske, da bu Kavčić zmagal!! Zaslužio je!! Kod njega me najviše oduševljava dvoručni bakhand s poskokom i strašno trčanje!
U intervju, za NEDELO, 12.07.2009., Kavčić, odgovara na dvadesetak pitanja!! Da dolazi iz skijaške obitelji ( negdje u magli imam YU reprezentativce : Kavčič, Gazvoda, valjda nekih 1975-80?) . Da ga anjviše potresa iznenadna smrt Montcourta, s kojim odigrao njegov susret života! Da je na početku godine, bio tek 286 na ATP ljestvici?? Samo u 2 tjedna, po osvajanju rumunjske Constanze, i finala Rijeke, skočio je 48 mjesta!! Da tenis igra od 6 godine. Na ATP stranicama, porka mizerija od njegovih podataka!! Ništa. Negdje nalazim da je visok samo 177 cm, i težak samo 64 kg, što mi izgleda, i više nego nevjerojatno?! Ne vjerujem!

U Rijeci sam probao Kavčičev energetski napitak, roze boje, koji pije za susreta, ali pazi sada, Kavčić je prvi tenisač, kod kojega vidim, da mu za susreta donose, u vrču, COCA-COLU s puno leda i limunom!!

Inače, vidio ga i zapamtio, lani , na svibanjskom ATP Poertschach, gdje je igrao i naš Ljubičić! Prošao kvalifikacije, pobijedio u prvom kolu, Rusa Gabasvilija, pa izgubio, u drugom kolu, od mladog Rusa Kunytsina ( danas već 35-ti tenisač svijeta), kojeg tata Ljubičić, tamo jako hvalio! I taj susret dobro pamtim, jer nisam nikada dotle, vidio tako uski teren ( Umag i ZG nemaju ništa slično, jedna takav ima na terenima TK Kvarner), do glavnoga, izgleda kao teren za zagrijavanje?! Loptice lete preko ograde i padaju u vrt susjednog hotela, no nitko ih ne skuplja! Na svoje iznenađenje, zaradio sam 6 novih ROLAND GARROS loptica! K tome, vidi foto, kad Kavčić servira, kao da si puše u svoj dlan! Ovo mi je moja najdraža tenis fotka!Pogledajte ove jedinstvene fotografije ovoga susreta i upitajmo se što je život!? Dok pišem ovja tekst, Hrvatska je šokirana još jednim suludim krajem! Najpoznatiji hrvatski muzički kritičar, Darko Glavan, po završenom koncertu Santane, u Varaždinu, pregažen je velikim terencem nesavjesnog vozača! Dan poslije, nađen je ubojica, Mario Novak, poznati ludbreški fotograf, nastanjen u N.Y., s FORD Explorerom, N.Y tablica, ubio je Glavana, koji je svom ubojici, pred 2 godine, napisao predgovor i velike pohvale za knjigu fotografija!! No, kad se upoznaš s tako mladim dečkom, kao Montcourt, kad završi Rijeku s najvišim ATP plasmanom ikada, 107 mjesto, kad mu vidiš prekrasnu djevojku, samo , ponovni i ponovni, trnci prolaze tobom!! I za VJEČNOST. Svoj zadnji dan u životu, Montocurt je proveo va mojoj Opatiji, u luksuznom hotelu MOZART, kojeg vodi obitelj, supruge Ivana Ljubičića!!Za zločesti ATP, on je i dalje živ na njihovim internet stranicama! Tek jutros prva novost, kako je u ponedjeljak došao novi poredak, netko se sjetio, uz ime Montocurt , izostaviti poredak na ATP ljestvici?? To zato jer je u suspenziji, ili što je već 7 dana mrtav?I na kraju, at the end, QUESTIONS to the people who punihsed Montocurt, as can be seen in the next evidence, not with much reasons!!Mystery over Montcourt death as tragic tennis player is laid to rest

Published Date: 11 July 2009
A POST-MORTEM examination of the body of 24-year-old French tennis player Mathieu Montcourt, who was found slumped dead outside the door of his apartment home near Paris early Tuesday, has failed to explain what caused his fatal heart attack.
Montcourt is described by friends and French Tennis Federation officials as being at the peak of his form and with no previous history of heart disease, and no significant problem was found during a rigorous annual medical exam he passed earlier this year.

Ranked 119th by the ATP and a close friend since childhood of Spanish champion Rafael Nadal, Montcourt was cremated yesterday morning in a private service near Paris. Afterwards, a ceremony was held in his honour at the Roland Garros tennis stadium, where tributes were led by his compatriot Jo-Wilfried Tsonga.

Stéphane Traineau, a friend and publicist for Montcourt, told The Scotsman that the autopsy carried out on Wednesday at the Paris Institut Médico-Légale concluded he died from coronary thrombosis, but exactly what prompted this was still a mystery. "Mathieu's family have given me details of the post mortem report that concludes he suffered a fatal heart attack," said Traineau.
"But we don't know why it happened. Neither he nor his family have any known heart illness. A toxicology report revealed there were no toxic substances in his blood, no drugs, no medication, no alcohol, nothing.


I za kraj, Rafael Nadal, njegov TRIBUTE to Montcourt:

"I heard about the death of my friend Mathieu Montcourt and I am still in shock, I can't believe it," commented Nadal in a tribute posted on his website.

"When someone like this disappears, when something like this happens, you realise where you are and you put into perspective your life, winning or losing a tennis match, not competing at an event and everything else.
"This is the loss of a guy who was only 24 and who was a sportsman.


zpadjen @ 01:39 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.