Kraljica na snijegu s kraljem na marcipanu
Zdenko Padjen
Counter

On Line posjeta
Brojač posjeta
164389
Blog
petak, ožujak 22, 2013

 

POČEO JE NAJJAČI ŠAHOVSKI MJESEC! Ne zato što je završilo žensko prvenstvo Hrvatske u najšah gradu, Rijeci, ne zato što je završio najjači turnir na Balkanu, skopski Karpoš Open, nego počelo svjetsko prvenstvo u šahu, ili ti susreti kandidata za izazivača prvaka svijeta. I to 1-im kolom miroljubivo, sve su 4 partije završile remijem. Da li je to razlog, ali jedina kladionica sa šahom u ponudi, Favorti, skinula ga je iz ponude nakon 4 remija, a Germania koja uvijek stavljala u ponudu jake šahovske turnire, to već mjesecima ne radi? Dana 19.03. Favorit kaldionica opet stavlja šah u ponudu, ali za inat, i tada sve 4 partije završe remijem, doduše borbenim, pa opet izostavi, i danas srećom treća sreća, Favorit kladionice. Za pobjedu Radjbajeva crnim, nad Carlsenom dobijete 11 puta više, a nudi vam se i dali će Carlsen, ili nekto drugi pobijediti, što Vam donosi 3 puta više od uloženoga! No, vodeći hrvatski šahisti, od kojih su mnogi ogrezli u športsko klađenje, ionake se ne klade na šah.

http://imageshack.us/a/img715/7389/54205234996552173796745.jpg

 

http://imageshack.us/a/img822/9999/aaa2l.jpg

Gradonačelnik Rijeke, vječni obersnel i Mirjana Medić, prvakinja Hrvatske.

Kad bih birao ovisnost, onda mi se puno više sviđa ona vodećih slovenskih šahista, koji sve više igraju natjecateljski poker, i koji se odlično može unovčiti, a najblji je primjer Dušan Pavasović, legendarni slovenski velemajstor, te Almira Skripčenko, koja je na pokeru, zaradila u 2010-oj, ono što Kožulu ili Markusu ili... treba bar 3 godine za šahovskom pločom, a šahisticama i desetak godina.

http://img268.imageshack.us/img268/517/30426122559384750092418.jpg

Sreća je ipak, da se svjetsko prvenstvo u šahu, ili ti mečevi kandidata, igraju u svjetskom Londonu. A ne više u Tripoliju i svakavim brazilskim i inim zabitima? Zato je Gari Kasparov u svom pismu koje je dostavio Zlatku Klariću, napisao '' Iljumžinov je toliko obezvrijedio poimanje šaha u svijetu, igrajući se i družeći s najgorim diktatorima svijeta, da mora otići.

http://imageshack.us/a/img811/7947/53570253404999329421915.jpg

Šah na Havajima s trenericom Janom Krivec!!

 

''Garry Kasparov: моя позиция, о том, что руководство ФИДЕ не всостоянии  эффективно продвигать интересы шахмат во всем мире – не изменилось поэтому необходимо выбрать новое руководство в 2014 году'', citat nedavne izjave Gari Kasparova, koju je dao velemajstoru Zlatku Klariću, a ponašanje hrvatske šahovske vrhuške, toliko je naljutilo Garija, da nakon 20 uzastopnih godina, možda ne dođe više na hrvatski Jadran!!

Moja opservacija, Gari je toliko puno napravio za promociju hrvatskog Jadrana, u Rusiji, a nije nikad ništa tražio niti dobio!! A nedavno je HTZ, platio Janicu i Ivicu Kostelića da se prošeću po hrvatskom štandu, na ex CBR, sada Free sajam u Munchenu, kao da su Nijemci ludi za skijanjem?? Pa nije Njemačka velika Austrija? Njih brine nogomet, rukomet, a još više hokej!! Ili nedavno veliko sponzorstvo HTZ-a, skijaškog kupa u Kranjskoj Gori?? Toliko je već Slovenaca na Jadranu, da ih samo manje može doći.


 http://img208.imageshack.us/img208/2722/zagreb1993.jpg

 Arhivska fotografija, maj 1993., Gari, Zlatko Klarić i Zdenko Padjen. Aerodrom Zagreb.

To sam trebao proslijediti i Sportskim novostima, kao demant izjave režimskog novinara, Marinka Čosića koji sugerira da su se Iljumžinov i Kasparov pomirili?? To sluša iz usta Mladena Palca, najuticajnijeg člana UO hrvatskog šah saveza. To je u hrvatskom šahu paklena bolest kakvu ne poznaju niti ostali hrvatski šport savezi, niti šah savezi susjednih zemalja. Ljudi sa 101 funkcijom. Pa morate reći da li razgovarate sa gospodinom Palcem, reprezentativcem i velemajtorom, ili s najutjecajnjim članom UO HŠS, ali gle čuda, evo ga u istom tijelu i zagrebačkog šahovskog saveza. Sve čekam da ga njegov Vukovar izabere za počasnog predsjednika ili građanina?

A ja sam Ervin Sindik.

Želite sa mnom popričatia kao vječnim glavnim tajnikom, ili kao selektorom hrvatske šah reprezentacije, ili kao direktorom 1. hrvatske šahovske lige, ili kao urednikom Šahovskog glasnika, ili sa mnom, kao s međunarodnim šah sucem, koji ipak, ne sudi, zbog očigledna sukoba interesa??

 

Ili vas, ja interesiram, kao Predsjednik ŠK Zagreb, višestrukog prvaka Hravtske??  Ili možda kao Iljumžinova predstavnika za šah u škole, jer ja godinama putujem u Iljumžinovu Kalkimiju. Ili možda sa Sindikom, trenerom FIDE?

http://imageshack.us/a/img856/7421/aaa4tb.jpg

 

Hobotnica Sindik, na riječkom korzu. Uvijek po strani, a o svemu u hrvatskom šahu, on odlučuje. Cijelo vrijeme u srdačnim razgovorima s Vrhovnikovim kadrom, Boris Golubović i Zelenika. Začudo, ''napadani'' Mandekić je odigrao odlično otvorenje, niti jedan trenutak se ne dodvodaravjući Sindiku!

Ili...???  Uhhh, nemam više volje navesti koliko hobotnica Ervin Sindik ima krakova u hrvatskom šahu!! Pa da, i on odlučuje gdje će najbolji srbski i hrvatski šahisti, ljetovati po 10 godina, njegov ugovor sa SOLARIS je istekao, to drugdje rade Predsjednici, ali u Hrvatskoj, ''Predsjednici'' svu operativu predaju Sindiku, a oni su zapravo '' počasni predsjednici''.

 

Usput, apro pro diktatora'' Iljumžinova koji se nedavno ''prikrao'' u Hrvatsku( tu dođe više,nego sve naše susjedne zemlje zajedno). Iako je zbog magle sletio u Budimpeštu ( magla ove godine, samo 2 dana tako zatvorila ZAG, kao da onaj ''Gore'' nije želio Iljumžinova), te je primljen od Predsjednika Josipovića, kao i predsjednika Olimpijskog odbora, Zlatka Mateše, ali ne i od ministra športa, kontorverznog Željka Jovnaovića, koji preko svoje Rijeke,ima više doticaja sa šahom, a ja sam mu isto, poslao SMS, da ne primi Iljumžinova!! I tako nedavno, u Hrvatsku, sleti i predsjednik (šahovskog) Azerbejđana, i digla se strašna buka raznih organizacija, zašto su Predsjednik i Premijer, primili diktatora Ilhama Alijeva . Budućeg domaćina šahovske olimpijade u Baku.

 

Zastupnik Gari Kasparova, velemajstor Zlatko Klarić, ogorčen je kako nitko ne reagira na pojavu bratko od Bulgaria, Vladimir Ivanov?! Osim Roberta Zelčića, koji je, isto kao i Klarić, ustvrdio da Ivanov, kad želi, odigra 70% partije kao prva linija Hudini računala, ili ti Rybke, ili...??

 

Ili kako moj dragi IM Blažimir Kovačević prokomentirao '' Čini mi se da se Ivanov dobro zabavlja jer čas pušta gas maksimalno, čas dodaje maksimalno, jer ga nitko ne može prokužiti!! Ili kako FM Mario Iveković, najveći sindikalista među evrospkim šahistima, kaže '' Meni sliči na Robin hooda, uzima ELO na zapadu, pa ga prodaje u svojoj Bugarskoj?? Ha ha ha. Kad bi ovo bilo sve za smijanje.

 Bratko Ivanov došao među najpoznatije svjetske bikove, u Pamplonu u Španjolsku, te ga dočekala i dva špansko-balkanska bika, Davor Komljenović, alias Badžogutan, i Aleksandar Striković, te sila velemajstora, koja nema pametnija posla, nego doći na 2 dnevni ubrzani šahovski turnir. Doći iz Blagoevgrada do Pamplone, zvuči znanstvena fantastika za Ivanova, ima tu bar 500 EUR troškova trnasporta samo, ogormnih vremenskih gubitaka, ali ivanova zna dan ranije da će sigurno osovjiti 1. nagradu, i to s lakoćom čini!! Badžogutan je dosad branio Ivanova, a poslije Pamplone??


 Bugarska sad ima već 3 šahovske megazvijezde,: Topalova, Danajlova,Ivanova. Stefanova i Čaparinov su zasjenjeni zadnjim!!

 O da. Zucker kommt zu letzt. Do sada se nisam oglasio, glede zabrane moga nastupa, na ZAGREB OPEN-u. Jer sam se, po GM Placu i predsjedniku Škari '' rugao legitimno izabranim predsjedništvima zagrebačkog i hrvatskog šaha, na raznim internet protalima''????

 
zpadjen @ 12:54 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.