Kraljica na snijegu s kraljem na marcipanu
Zdenko Padjen
Counter

On Line posjeta
Brojač posjeta
164389
Blog
ponedjeljak, siječanj 21, 2013
 

 

Kako piše Hrvatski šahovski savez, www.crochess.com , Predsjednik Svjetske šahovske federacije, Kirsan Iljumžinov, ex guverner ruske republike Kalkimije, ostvait će u Hrvatksoj brojne političke kontakte, kako slijedi.

Predsjednik FIDE u  Hrvatskoj!

16. siječnja 2013.

Predsjednik FIDE Kirsan Ilyumzhinov potvrdio je dolazak u Hrvatsku, gdje će otvoriti Pojedinačno prvenstvo Hrvatke za muškarce na Plitvičkim jezerima. Tijekom boravka u Hrvatskoj susrest će se s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem; ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem; predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

 

Danas, 21.01.2013. na Plitvičkim jezerima otvorit će i muško prvenstvo Hrvatske u šahu! Em mi je nedavno pokojni otac, prof. Dr Padjen, proglašen najobrazovanijim čovjekom rođenim na Plitvicama, em je tako ''devaluirana'' blistava ideja novog Predsjednika hrvatskog šahovskog saveza, Joispa Leke, da se igra na Pliticama, za što se ja zalažem desetak godina kroz svoje tekstove.

Jest da baš neki hrvatski reprezentativci, pokazuju veliko nezadovoljstvo, mjestom odigravanja, jer im je ovisnost o kladionicama velika, što sam lijepo vidio, svako jutro u Opatiji, za vrijeme Evropskog pojedinačnog prvenstva Erope u šahu, koje se održavalo u dvorani Zamet u Rijeci, travnja 2010-te godine!!

  Kirsan Iljumžinov je u Hrvatskoj poznat, kroz nedavnu simultanku Garija Kasparova u Splitu, gdje je Hrvatska odbila pružiti priliku Kasparovu, da se kao njen delegat bori protiv Iljumžinova, na kongresu FIDE, koji je održan 2012-e u Istambulu, za vrijem održavanja šahovske olimpijade.

  Kirsan Iljumžinov je također proznat kao višegodišnji guverner ruske republike Kalmikije (Kalmykia), koja je jedina budistčka zemlja u Evropi!! Iljumžinov godinama ima odlične veze s mongolskom državom koja također ima jaki budistički centar.

Kirsan Iljumžinov je također poznat, pa i najpoznatiji, po tome, što je za vrijeme NATO bombardiranja Libije, obišao Moamera Gadafija i s njim odigrao partiju šaha!!

Kirsan Iljumžinov je također poznat po tome što je na svom balkonu, 1997, razgovarao s vanzemaljcima.  http://www.smh.com.au/world/strangebuttrue/out-of-this-world-russian-region-leaders-alien-abduction-story-shakes-officials-20100506-ucw9.html  i http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/kirsan-ilyumzhinov-chess-came-to-earth-from-outer-space-2085838.html

Iako mi je jasno, da predsjednik Josipović, prima Iljumžinov,a kao predsjednika FIDE, ipak se treba malo zabrinuti nad ovim podacima. Kao i činjenicom, da Iljumžinov, suvereno pobjeđuje sve svoj protukandidate za predjsednika FIDE, od 1995 godine, a osobno sam prisutvovao takvom njegovom izboru na Olimpijadi u Torinu 2006. Kad je hrvatska delegacija, čekala u dugom redu, da ih Iljumžinov primi, te im preda poklone koji se sastajali od jeftinih osobnih satova?? Ljubav Hravtske prema Iljumžinovu ne čudi, pošto je ne godinama, nego decenijama, Alfa i omega hrvatskog šaha, njegov glavni tajnik, Ervin Sindik, a ne sami Predsjednici. Sindik koji ima čak 6 funkcija od kojih se mnoge neprofesionalno preklapaju kao: selektor reprezentacije, direktor 1. lige, glavni novinar u šahovskom glasniku koji izdaje Savez i na silu ga prodaje registriranim šah klubovima!! A i plaća ga Iljumžinov te  podučava šah djecu Kalmikije??

Iljumžinov je decenijama održavao svoju moć u svjetskom šahu, na ''obećanjima'' malim zemljama Afrike i Azije. Te na podršci šahovskih velesila Rusije i Ukrajine. Iako smo u DELO, cca august 2012, mogli pročitati da su ga se Rusi i Ukrajinci odrekli pred Olimpijadu u Istambulu, 2012-e. I da se taj sastanak održao u moskovskom hotelu SAS RADISON.

Možda je i dobro za popularnost šaha u Hrvatskoj, a koja rapidno opala ovih 20 godina,da nam se desi Kasparov sa Severinom na Prokurativima, pa Ivanov u Zadru, pa sad Iljumžinov??

P.S. Breaking News, AEROFLOT SU2040 na letu Moskva-Zagreb, nije jutros u 1010, mogao sletjeti na aerodrom Pleso, zbog vidljivosti manje od 50 m. To su uvjeti IIIB kategorije, koju Pleso ima, ali nema avion i posada Aeroflota, pa ovaj moenta, ne znam gdje je Iljumžinov sletio? U Puli nije, možda Ljubljana. Doznao sam da je sletio u Budimpeštu i tamo stoji više od 10 sati i čeka što je nečuveno??? Vidi se da je Iljumžinov na avionu?? No, u Dnevniku HRT-a doznajemo da su u avionu i najveći favoriti klizačkog prvenstva Evrope, koje počinje u Zagrebu!

Večeras, oko 2130 pokušat će sletjeti na zagrebački aerodrom! Hrvatsko vrijeme je reklo svoje Iljumžinovu, čekamo još Vanzemaljce i hrvatske političare!


A evo i HINA vijest:

Povlači se Kirsan Iljumžinov, kontroverzni predsjednik Kalmikije

Kirsan Iljumžinov, ekscentrični predsjednik ruske Kalmičke Republike, poznat po izjavama da se družio s izvanzemaljcima, objavio je da će se povući s dužnosti u listopadu i posvetiti radu u Međunarodnome šahovskom savezu (Fide), čiji je predsjednik.

Čelnik te siromašne većinski budističke republike, smještene na obali Kaspijskoga jezera, izjavio je kako nakon 17 godina treba nekome drugome prepustiti vodstvo Kalmikije."Četvrti mandat kalmičkoga predsjednika istječe 24. listopada i mislim da peti mandat nije moguć", rekao je Iljumžinov (48), prenosi agencija Interfax. Dodao je kako od ruskog predsjednika Dmitirija Medvedeva neće tražiti da ga zadrži na toj dužnosti.

Umjesto izbora, odlukom Vladimira Putina iz 2004. godine čelnike ruskih republika i gubernija imenuje Kremlj.

Bogati poduzetnik Iljumžimov predsjednik je svjetske šahovske organizacije od 1995., a rekao je da se želi potpuno posvetiti svojoj strasti - šahu.

Taj neobični predsjednik, multimilijunaš, već desecima godina tvrdi da se susreće s izvanzemaljcima s kojima je, kaže, putovao u svemirskom brodu.

On smatra da bi Kalmička Republika mogla biti svjetsko središte šaha te je u blizini glavnoga grada Eliste izgradio "grad šaha". Krajem rujna na izborima za novog predsjednika Fide suočit će se s legendom svjetskog šaha Anatolijem Karpovim, koji mu je glavni protukandidat.

Iljumžinov je jedan od rijetkih utjecajnih lokalnih vlastodržaca koji su godinama na vlasti u nekim ruskim republikama i pokrajinama i kojih se Kremlj želi riješiti prije predsjedničkih izbora 2012. godine. (H)

http://img20.imageshack.us/img20/9033/zverkarpoviljumanov.jpg

 

http://imageshack.us/a/img21/1336/torino200620067.jpg

zpadjen @ 13:59 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.