Kraljica na snijegu s kraljem na marcipanu
Zdenko Padjen
Counter

On Line posjeta
Brojač posjeta
163934
Blog
srijeda, listopad 14, 2009


foto finish

Igor Simčić, kao vinar, nije postigao toliko kao njegovi prezimenajci iz Goriških brd, Aleks ( Edo) i Marjan Simčič, ali njegov projekt MEDOT pjenušca, ionako je uvijek bio u sjeni projekta ESIMIT Evropa!! Prvog sportskog projekta, koji je od 2002, odlučno podržala evropska unija i evropski parlament!


vizionar i posada

Podržavši Simčićevu blistavu ideju, da na svom brodu, ''ujedini'', 2 grada koji su ostali simbolom razdijeljenosti, Nova Gorica u Sloveniji, i Gorizia u italiji, kao nekada zapadni i istočni Berlin! Jedrilica ESIMIT Evropa Open 60, napravljena je 1998, prvo pod imenom, ''Rivijera Rimini''. Iako na službenim stranicama ESIMIT, kaže da se radi o najsuvremenijoj jedrilici, posebno rađenoj za slabije vjetrove, to više teško stoji jer godine čine svoje!


posada 1 

Dapače, po rekordnoj buri, koja je na 39-oj BARCOLANI, puhala od 16 do 35 čvorova, kad je jurilica ALFA ROMEO, postavio ludi rekord staze od 55 minuta i 30 sekundi ( za usporedbu, pobjedniku ovogodišnje BARCOLANE, MAXI JENI, trebalo je malo više od 2 sata!), ESIMIT je pred Ankaranom, okrenuo kao drugi, iza ALFA ROMEO II, a u cilju, za malo izgubio od MAXI JENE.

hotel savoi

Gdin Igor Simčić ima jedinstven koncept spajanja evropskih zemalja, i najčistijih užitaka, kao jedrrenja i sipijanje pjenušca! Za 41. BARCOLANE, na ESIMIT-u su bili i grčki, i ruski, i ciparski veelposlanici, akreditirani u Ljubljani!
U profesionalnom dijelu posade, nalazi se i jedan Grk, ali i rijetka žena! Gdinu Simčiču, 2004 godine,  pismom se zahvalio i tadašnji predsjednik hrvatskog parlamenta, gdin Vladimir Šeks!

barcolona 2006 

Na ovogodišnjoj BARCOLANI, u subotu navčer, prije utrke, u veličanstvenom hotelu SAVOY ( nažalost i jedini takav u velikom Trstu???), napravio spektakl jedrenja, pjenušca, gastronomije i dobre muzike, a velike zahvale za organiazciju, idu i Moniki Tavčar, nejgovoj asistentici! Na koncu, gdin Simčić, se okupljenima, obratio i s nekoliko rečenica, na poljskom jeziku!!

 

Kao Hrvatu, i velikom prijatelju Slvoenije, ostaje mi zavist, tuga, žal, da se nitko u Hrvatskoj, u svih ovih zadnjih  2-3 godine dramatičnih odnosa susjednih zemalja, nije sjetio pametno marketinški iskoristiti izvanrednu suradnju Slovenije i Hrvatske!! Pogodite gdje? Još razmislite!

 

Upravo u jedrenju i skijanju! I ove godine, na MAXI JENI, bilo je dvoje hrvatskih mornara, a zna ih biti i više! Za Olimpijadu 2004, i tih godina, slovenske olimpijske klase, trenirao je Hrvat Marko Mišura, brat poznatijeg jedriličara, Marina Mišure! A tek u skijanju, gdje više i ne znam tko je izvorni Slovenec ili Hrvat! Dodavši, da direktor reprezentacije, Vedran Pavlek i Ivica Kostelić, briljantno govore slovenski jezik, a Janica Kostelić i ja, solidno! Što je danas, prava rijetkost u Hrvatskoj!! Nije niti čudo, u Zagrebu je danas, samo TEORETSKI moguće kupiti DELO ( na 2 štanda po 2 komada), a PRAKTIČKI nemoguće! Dok sam, za boravka u Ljubljani, 2002, s lakoćom, u bilo kojem MERCATOR-u kupovao JUTARNJI ili VEČERNJI!!

 

 

Pogledajte nekoliko mojih fotografija s proslave ESIMIT  Trst 2009, pa ulazak u cilj 42. BARCOLANE, koju sam snimio s brda, cca 1 km iznad ciljne ravnine, te neke moje stare fotke, s prijašnjih ESIMIT nastupa na BARCOLANI!!

 

Uživajte u ovome jedinstvenom pothvatu velikog vizionara Igora Simčiča! Aleša Kristančiča, MOVIA, mnogi zovu doktorom marketinga vina, Gajom Srednje Evrope, a kako onda nazvati Igora Simčiča??

 

 

zpadjen @ 10:54 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.