Kraljica na snijegu s kraljem na marcipanu
Zdenko Padjen
Counter

On Line posjeta
Brojač posjeta
164389
Blog
subota, siječanj 8, 2011
 

Joško Vlašić ili Ante Kostelić? Tko je bolji trener? Postala je centralna tema moja male Hrvatske, ali sportskoga diva! Kad smo se odvajali od Jugoslavije, 1990, moglo se pretpostaviti da će mo imati jaki rukomet, vaterpolo, nogomet, ali najbolji svjetski skijaši ili atletičarka, pa to je znanstvena fantastika!

Kao, i nadirući gimnastičari s medaljom iz OI Peking!! Pa nismo mi Janezi, Leon Štukelj i Miro Cerar, nisu Hrvati!!

blanka ivicaU fizičkom smislu, pobjeda ide uvjerljivo Blanki!!

blanka i tataDVORANA LISINSKI. Tu je sve počelo! Pr oglašenje NAJ sportaša i trenere, by HOO.

 

Ali, u isto vrijeme, a slučajnost nije isključena (snježna kraljica), samo 6 godina nazad, razvila se žučna polemika Lino Červar, Ante Kostelić! Gdje sam ja tada, kao honorarni novinar SPORTNET-a, stao na stranu Gipsa i Pavleka! Pa sam NAGLAVAČKE, odlukom izvjesnog Splićanina Jurišića, izbačen iz SPORTNET-a. Tek sam naknadno shvatio vezu HRS i SPORTNET-a, kad je bilo Svjetsko rukometno prvenstvo u Tunisu!!

A i Zoran Gobac, s kojim sam u mladosti, godinama igrao rukomet ( s Gobcem, za JEDINSTVO, igrali i pjevači Davorin Radolfi i Željko Krušlin!!) rekao mi jednom u prissutvu tajnika Damira Poljaka '' Ajde Bosanac ( moj rukometni nadimak iako nemam B s Bosnom) napiši nešto protiv te sulude SNJEŽNE KRAČLJICE ( tada muške trke nije bilo), pa ćemo te vratiti u SPORTNET.

 Da li sada vidite KOINCIDENCIJU. I tada je bilo u doba Sljemenske utrke, koja razjarila Linu Červara jer vikao '' Svjetski prvaci mole za novac, a na Sljemenu se prosipaju milijuni!!''

 Tako da ima tu i SUJETE, ali i MATERIJALIZMA!!

 Kod usporedbe Ante Kostelića i Joška Vlašića, još je nejasna uloga trenera Marinovića koji daje Blanki, direktne upute prilikom skakanja, a ne otac Joško!! Mrači nam  se svima pred očima, i kad se sjetimo svjetskih rekorda u skoku uvis!! Pa tu najdulje traju od svih sportova!! Ili muški rekord Kubanca Javier Sotomayor Sanabria, od 2,45 metra, postavljan 1993 u Salamnci, ili ženski Štefke Konstadinove ( već 6 godina predsjednica Bugarskoga olimpijskoga komiteta) u Rimu 1987! I famozni skok u dalj, Boba Bemaona, na nadmorskoj visini u Meksiju, odavno je nadmašen!  I takve stvari izazivaju sumnje kod mog GIPSA. Koji je športski vizionar! Još pred 3-4 godine, govorio mi je na Lisici, u Mariboru, da koja ''budala'' određuje etape na Tour de France, jer nije niit čudo da se moraju dopingirati ( I Ivica ljeti vozi bickl, svaki dan,  preko cijeloga Mljeta!).

ivica na mljetu

Ivica svaki dan na Mljetu, pedali, barem 40-ak kilometara!

molltaler 01

Nakon naporna treninga na Moltaleru, dolazi bicikl s kiskom. Ipak, spavamo na 2.850 m.n.v. Nama amaterima tu nema sna, svih 5 noći, kapilari u nosu stalno pucaju, krv curka.

 molttaler02Molltaler 2008, 02 Maj!

Gips i ja intenzivno razgovaramo, od cca 1998 godine, a s Ivicom sam se upoznao dok sam živio u Skopju, a Ivica je u ožujku 1997 nastupio na Šarplaninskom kupu i osvojio, do tada, daleko najbolje FIS mjesto, 4-to mjesto. Ivica je bio tada zgranut izjavom Šarplaninskoga pobjednika, Gregora Grilca, jednog od najboljih Slovenaca '' Ivica, a veš, končal sam karijero. Moji majo preveč novca, ne bom več smučal?!'' Ja sam tada na Šarplanini, uzalud goovrio o Janici Kostelić! Nitko nije čuo! A kako vrijeme ide, izgleda da je Ivica jedini osvajač olimpijskih skijaških medalja, koji ikada skijao na šarplaninskom kupu!

 Te 1997-98, pokušavam pomoći Vedranu Pavleku da skupimo novac za Kosteliće! Janica se ozlijeđuje, a JAMNICA prekida sponzorstvo, na cca 6 mjeseci. U mjesečniku KAPITAL, izlazi moj tekst o financiranju skijanja, a glavni urednik , Ratko Bošković, naslovljuje ga '' JAMNICA PROPUSTILA PLANETARNU ŠANSU'' !! Ja mu rekao, '' Ajde pretjeruješ'', no vrijeme pokazalo, da jedna od najjačih hrvatskih gospodarskih novinara, Ratko, odlično prognozirao!!

janica01

 janica02

zpadjen @ 15:13 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.