Kraljica na snijegu s kraljem na marcipanu
Zdenko Padjen
Counter

On Line posjeta
Brojač posjeta
164389
Blog
četvrtak, ožujak 24, 2011
 

U poplavi oduševljenja s Ivicom Kostelićem, većini je promaklo, da je Ivica napravio, dosad nezabilježen rezultat u povijesti svjetskoga skijaškoga kupa!!

Nakon punih 9 godina, opet je osvojio mali kristalni globus u slalomu!!  Drago mi je, da sam, prošao većinu velikih stvari s Ivicom, iako imam novce da ga pratim, samo na najbliža skijališta!

! Od ožujka 1997, kad sam živio u Skopju, a Ivica došao na Šarplaninski kup ( bio 3.,pobijedio Gregor Grilc) što ne znju današnji Makedonci koji natupju u svjetskom kupu ( Antonio Ristevski), pa do ove godne i Kranjske Gore 2011!


 platak 

Ivici nije teško nastupiti i na Platku, na IMPROVIZIRAOM STARTU! Po neviđenoj magli! April, 2009. Utrka je nknadno prekinuta. Nesretni PLATAK. Tu je Janica rekla zbogom 1 Aprila 2007. GODINE, al nje bio Apri-li-li


 

ivica1Priprema za skok u PONOR! Viisna 20 metara, Odisejeva špilja na Mljetu! Kolovz 2008.Ja sam umira od straha, dok se Ivica, ka divokoza, penje gore! Sam skok je manje opasan,za takve ljudine! Treba samo ''jaja'' čuvati!

 

ivica2

 

Tako sam i ja bio, jedan od 1000-ak Hrvata, na finalu svjetskog skijaškog kupa u Amade-u, Flachau, Altenmarkt, ožujak 2002, super organiziranom finalu!! TAKO TI JE MALA MOJA KAD SKIJANJE VOLI AUSTRIJANAC (Bosanac). Bilo Flachau, Bad Kleinkricheim, Schladming, uvijek je za 2 klase bolja  organizacija, bar kako mi novinari doživimo, nego u Cortini, Bormio,Italiji ili Švicarskoj!!

Samo u Flachau, već je 9 godina prošlo, bilo je sunce, a Ivica je pobijedio velikog Bode Millera, a slike od tog finala, ne brišu se! Za razliku od Lenzerheida 2011, kad poptpuno potrošeni Ivica, po magli, kiši, vozi možda najlošiji slalom zadnjih 5 godina!!

 

ivica janica flachauEee, to je stara analogana fotka, snimljena, u Flachau 2002, pa digitalizirana! Meni skoro pa najdraža! Proljeće u Flachau, Janica plače, itd.

 

Slijedeći važni događaji, uz Ivicu, bila je Kranjska Gora 2003, kad Ivica, pred premalo navijača, dosad, jedini put, pobijeđuje na Vitrancu, Kranjska Gora!! No, samo 2 tjedna kasnije, u nedalekom Trbižu (Tarvisio) održava se zimska univerzijada, a nama novinarima, uz PRESS CLIPPING Univerzijade, daju i PRESS CLIPPING ''Ivica fascista''!!  Brojne talijanske novine, napale, su tih dana, šokiranog Antu i Ivicu Kostelića, nazivajući ih fašistima???

Ivičinu veliku pobjedu u Kranjici, slavi malo novinara jer je  tada, većina, uz Janicu! U hotelu ŠPIK, Marica Kostelića, Radimir Čačić, Mirjana Hrga, i nas desetak, slavimo velikog Ivicu! Do dana današnjeg, nije mi postalo jasno, zašto su  Janicu, uvijek pratili, u daleko većem broju, nego Ivicu!

Zatim dolazi 1 od 2 meni, osobno, najtužnijih događaja uz Ivicu! Konačno, u veljači 2004, prisustvujem, noćnom slalomu u Schladmingu! Ludilo od navijača, uvijek više, nego kod nas na Sljemenu, pada jaki snijeg, ja sam se čak probio do startne kućice u 1oj vožnji, a u drugoj, u VIP dijelu!  Od tamo, u nevjerici, gledam težak pad Ivice i ozljedu!

Ivica ne ustaje, niti nakon 3 minute! Po prijateljima, EUROVIZIJA, u jednom tenutku, drži u prvom planu, moje užasnuto lice, u ciljnoj ravnini! Nakon 5 minuta, dolaze nosila po Ivicu! Da li je to moguće? Zar će se Ivica teško ozljediti, na nekom slalomu, a ne spustu? Magnetska rezonanca pokazuje tešku ozljedu koljena, a Ante Kostelić čini čudo nad čudima! Oko 22 sata, odlučuje, da će sam, samcat, voziti Ivicu, direktno u Basel, na operaciju!! Od Schladminga, cca 700 kilometara!


http://www.novilist.hr/var/novilist/storage/images/multimedija/foto/ivica-kostelic-svirkom-proslavio-kraj-sezone-foto-zlatko-horvat/ivica-kostelic-i-andre-myhrer-foto-z.-horvat-5/318174-1-cro-HR/Ivica-Kostelic-i-Andre-Myhrer-Foto-Z.-HORVAT-5_multimedia_gallery_full.jpg

 
zpadjen @ 08:55 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.